Милан намали годишните си загуби благодарение на нарастващите търговски приходи и

...
Милан намали годишните си загуби благодарение на нарастващите търговски приходи и
Коментари Харесай

Милан обяви подобрени финансови резултати

Милан понижи годишните си загуби благодарение на възходящите търговски доходи и продължаващата дисциплинираност на разноските, оповестиха от италианския футболен първенец в сряда. Ръководството на гранда от Милано чака и подновяването на дългогодишния спонсорски контракт с самолетната компания Емирейтс.

Милан понижи чистата си загуба с повече от 30 % до 66 милиона евро за 12-те месеца до юни тази година. Общите доходи се покачиха с 14 % до 298 милиона евро поради нарастването на оборота в дните на мачовете, както и поради подписаните комерсиалните и спонсорски договори.

" Намираме се в интервал на бърз търговски напредък. Имаме дългогодишни връзки с Емирейтс и се надявам скоро да обявим новата договорка ", сподели изпълнителният шеф Иван Газидис по време на онлайн брифинг.

Логото на превозвача от Обединените арабски емирства е изобразено върху фланелките, носени от " росонерите " от 2010 година.

Президентът Паоло Скарони сподели пред кореспонденти, че е убеден в понижаване на загубите на клуба, с цел да може евентуално да се стигне до облага през идната финансова година. 

" Трябва да нахраним нашите почитатели по целия свят с положително показване в Шампионската лига, в противоположен случай ще имаме единствено 90-годишни последователи ", сподели Скарони по време на годишното заседание на акционерите на клуба в сряда.

Милан продължава битката да остане конкурентен на европейските си противници. Приходите му от телевизионни права и реклами са доста по-малко от тези на клубовете от Висшата лига на Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР